Zo maak je thuis de perfecte game room

Geplaatst door

Nu de winterse maanden achter ons liggen en de zomer bijna is aangebroken zijn veel mensen bezig om hun huis op te ruimen en klaar te maken voor de zomer. Alle kastjes worden opgeruimd, ieder hoekje wordt goed gepoetst en de winterkleding maakt in de kledingkast plaats voor de zomerse topjes en korte broeken. Hoe lekker is het als het hele huis weer fris, schoon en opgeruimd is? Grote kans dat je veel spullen weg doet en daardoor misschien wel met een loze ruimte in huis komt te zitten. Die kun je volledig opnieuw inrichten, maak er bijvoorbeeld een toffe game room van waar jij en je partner jullie favoriete games urenlang kunnen spelen. Hoe je dat voor elkaar krijgt lees je in deze blog.

 

Dit heb je nodig

De ruimte die je thuis hebt voor de game room heeft natuurlijk invloed op de items die er in de ruimte komen te staan. Speel je vooral games op de pc? Zorg dan voor een fijn bureau waar je aan kunt zitten met een goede game stoel. Let bij het kiezen van een stoel op de kwaliteit, het ontwerp en natuurlijk de prijs. Probeer de stoel goed uit voordat je ‘m koopt, het is belangrijk dat de stoel ergonomisch is. Je wilt er wel een paar uur lekker op kunnen zitten. Speel je liever via een gaming console, zorg dan voor een tv-meubel waar je de console op kwijt kunt, een groot scherm en een lekkere bank. Een comfy bank waar je lekker op kunt zitten – of liggen – is essentieel en geeft ook nog eens wat sfeer aan de ruimte. Een win-win situatie dus.

 

Game artikelen

Speel je graag games via een console, dan heb je daar natuurlijk een aantal accessoires bij nodig. Denk aan een goede headset, controllers, racesturen, vr-brillen en natuurlijk de console zelf. Gaat jouw voorkeur uit naar een pc, dan heb je wat stevige gear nodig om aan de slag te gaan. Je hebt natuurlijk ook een gaming pc nodig. Welke je kiest is afhankelijk van het gebruik dat je ervan wilt maken. Wil je de nieuwste en zwaarste games spelen of liever op professionele wijze foto’s en video’s wilt bewerken, het kan allemaal.

 

Verlichting

Tot slot moet je goed nadenken over de verlichting in de game room. Of je nu kiest voor wandlampen, plafondlampen of staande lampen, het is vooral belangrijk dat je de verlichting kunt dimmen. Zo kun je de hoeveelheid licht gemakkelijk zelf instellen en ongestoord blijven gamen.

Geef een reactie