Waarom moet jouw bedrijf gebruik maken van pallets?

Geplaatst door

Binnen de detailhandel is het transporteren van producten het belangrijkste onderdeel. Producten moeten veilig van punt A naar punt B gebracht worden, zonder dat dit ten kosten gaat van de kwaliteit of efficiëntie. Zo moeten bijvoorbeeld producten vanuit de groothandel verplaatst worden naar de winkels waar het product daadwerkelijk verkocht wordt. Het is daarom van essentieel belang om het zo veilig mogelijk te transporteren, zodat de verkopen het product nieuw kan verkopen.

Voor het transporteren zijn een aantal dingen van belang. Producten moeten namelijk vanuit de distributiecentrum getransporteerd worden naar de transportwagens. De transportwagens zorgen ervoor dat de producten van A naar B gebracht worden, maar wat maakt het transporteren nou zo makkelijk? Door middel van pallets kunnen producten makkelijker verplaatst worden.

Pallets

Een pallet is een transporteenheid dat gebruikt kan worden voor het opslaan en transporteren van goederen. Door middel van een pompwagen kunnen de pallets makkelijk en snel vervoerd worden. Daarom zijn pallets en pompwagens binnen een distributiecentrum van groot belang.

Pallets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De meest voorkomende pallet afmetingen zijn de afmeting 1200 x 800 en 1200 x 1000 millimeter pallets. De maten worden afgestemd om de voorraden binnen het distributiecentrum. Zo worden grote voorraden gestapeld op de grotere pallets en de kleinere voorraden op de kleinere pallets.

Verschillende soorten pallets

Er zijn verschillende soorten pallets binnen de markt en elke pallet heeft zijn eigenschappen. De populairste pallets zijn de houten pallets en de kunststof pallets. Hier wordt ook echt onderscheid in gemaakt en verschillende distributiecentra maakt gebruik van beide.

De houten pallets zijn het populairst. Dit, omdat de pallets relatief goedkoop en milieuvriendelijk is. Ook zijn de houten pallets ideaal, omdat de houten pallets bestaat uit onderdelen, die afzonderlijk te repareren zijn. Zo hoeft de gehele pallet niet vervangen te worden, wanneer er sprake is van schade.

De kunststof pallets zijn ook razend populair, omdat ze heel licht zijn in gewicht, maar toch sterker zijn dan andere soorten pallets. Tevens zijn de kunststof pallets ook vochtbestendig en gemakkelijk te onderhouden. De kunststof pallets gaan langer mee en daarom zijn deze pallets ook duurder dan de houten pallets, maar als bedrijf kan je langer gebruik maken van de pallets en zijn daarom aantrekkelijker.

Pallets kopen

Wil jij ook pallets kopen? Dat is zeker mogelijk! Pallets zijn noodzakelijk en ook ik maak gebruik van pallets om producten te transporteren. De website van Logistiekonline heeft een breed assortiment aan zowel houten- als kunststof pallets die direct te bestellen zijn. Het voordeel is dat je de pallets per stuk kan kopen. Zo kunnen zowel grote- als kleine ondernemingen pallets aanschaffen.

Geef een reactie