Waarom Limburg de mooiste provincie van Nederland is

Geplaatst door

Als geboren Roermondenaar ben ik wellicht niet geheel objectief, maar naar mijn mening is Limburg de mooiste provincie van Nederland. In deze blog ga ik u daarvan proberen te overtuigen. Of het nu op culinair, cultureel of ecologisch gebied is, op elk vlak weet Limburg zich te onderscheiden. Bovendien is het een echte vakantieprovincie, waardoor er legio vakantiepark limburg te vinden is vanwaar u de provincie kunt ontdekken. Nu de Corona-besmettingen nog niet zo laag zijn als we voor de zomer hadden gehoopt, zien veel mensen af van een vakantie in een ver land. Dat lijkt mij niet onverstandig. Daarom is het goed om te weten dat er ook binnen de landsgrenzen een provincie is waar u zich in het buitenland kunt wanen. De Limburgers heten u van harte welkom!

Culinaire, culturele en ecologische hoogtepunten

Laten we de hoogtepunten uit Limburg één voor één afwerken. Per categorie noem ik mijn favoriete aspect van Limburg, opdat ik jullie voor mijn geboortepronvicie kan enthousiasmeren. In culinair opzicht is aardbeienvlaai zonder twijfel het beste gerecht uit Limburg. Zeker in deze zomermaanden worden er prachtige aardbeienvlaaien gemaakt. U vindt ze op de terrassen in een van de vele pittoreske dorpjes die Limburg rijk is. In cultureel opzicht zou ik het Cuypers-museum in Roermond willen aanraden. Cuypers is de architect van onder andere het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam, waardoor hij een van de meest notabele Limburgers is. Daarna kunt u meteen door naar het Outlet Center. Dit is een zeer populair winkelcentrum waarvoor menig Duitser en Chinees bereid is om groteske afstanden te overbruggen. Tot slot raad ik het Peelgebied in Noord-Limburg aan als ecologisch hoogtepunt. Bij Limburg denken mensen altijd aan het heuvelachtige gebied rond Valkenburg, maar de veenvlakte in het Noorden is minstens zo mooi!

De provincie ontdekken vanuit een vakantiepark Limburg

Zoals gezegd is er menig vakantiepark Limburg te vinden. Vaak is het vakantiepark Limburg gesitueerd in het groen, tussen bronsgroen eikenhout waar de nachtegaaltjes zingen. Er zijn campings die geschikt zijn voor kinderen, met faciliteiten zoals tropische zwembaden en glow in the dark midgetgolf. Maar ook de natuurliefhebber die op zoek is naar rust kan een vakantiepark Limburg op maat vinden. Er zijn nog genoeg plaatsen beschikbaar tegen zachte prijsjes. Wacht echter niet te lang, want nu verre reizen toch niet zo aantrekkelijk meer zijn zullen veel mensen alsnog iets in Nederland willen boeken. Als u straks met een stuk aardbeienvlaai op het kerkplein zit in een van onze gezellige dorpjes, zult u mij erkentelijk zijn. Zoals de Limburgers zeggen: Gaer gedaon (graag gedaan)!

Geef een reactie