Hondenspeelgoed

Geplaatst door

Heerlijk spelen met hondenspeelgoed samen met je hond is een heerlijke bezigheid. Denk maar eens aan de fijne tijden dat je met een balletje of een touw aan het ravotten bent in je woonkamer, of met een frisbee is de openlucht zoals in je tuin, de hondenspeeltuin of op het strand. Samen spelen met de hond is niet alleen heel belangrijk voor het fysiek van je hond, maar is ook bevorderlijk voor de baas-hond relatie. Verder is het ook een mooie manier om je hond op een speelse wijze verschillende vaardigheden aan te leren, Denk maar aan de commando’s als ‘los’, ‘blijf’ of ‘lig’. Denk er bij de aanschaf van het hondenspeelgoed wel aan dat je hond dit speelgoed vooral gebruikt met zijn bek. Daarom is het belangrijk dat je hondenspeelgoed aanschaft dat is gemaakt van natuurlijke materialen. Bij Medpets zijn er veel verschillende merken te verkrijgen die hieraan voldoen, zoals Beeztees, Nina Ottomanen en KONG.

Veiligheid

Je wilt je hond natuurlijk het beste hondenspeelgoed geven dat er is. Daarbij is veiligheid van dit speelgoed ontzettend belangrijk. Gewone ballen zijn daarom bijvoorbeeld niet geschikt om te spelen. De stukjes rubber die daarvan afkomen of worden afgescheurd kan je hond inslikken en dat is over het algemeen erg slecht voor de gezondheid. Ook door veel met gewone ballen te spelen kan het gebit van je hond aangetast worden. Het hondenspeelgoed dat je hier aanschaft is speciaal voor honden gemaakt met de juiste en meest veilige materialen die er voorhanden zijn. Al het speelgoed is daar ook op getest, zodat je bij elk speeltje zeker weet dat je een veilig product aanschaft.

Kauw – en piepspeeltjes

Populair onder de hondenspeeltjes zijn de kauw- en piepspeeltjes. Met name bij puppy’s zijn deze speeltjes erg geliefd. Dat komt omdat deze puppy’s vaak op hun speelgoed knabbelen en knagen. Overigens is dat zeker niet verkeerd, omdat op deze manier het gebit wordt gepoetst. De kauwspeeltjes die worden aangeboden hebben vaak een bepaald smaakje die de puppy’s erg lekker vinden. Zo zijn ze niet alleen aan het spelen, maar is het ook nog eens een gezonde ontwikkeling voor hun gebit Met de piepende speeltjes kun je jouw hond juist aansporen om te gaan spelen. Door het piepje in de speeltje reageert je hond en gaat het ermee aan de slag. Ideaal dus om samen even lekker bezig te zijn. Let wel op dat je deze speeltjes niet koopt als je een hyperactieve hond hebt, want dan zal je hond erg heftig reageren omdat hij de piepjes te heftig vind.

Geef een reactie