Hoe zorg je ervoor dat je de juiste schadevergoeding krijgt?

Geplaatst door

Als je in een situatie terecht bent gekomen waarbij je schade hebt opgelopen door toedoen van een ander, dan wil je uiteraard dat hij of zij dit vergoedt. Om dit voor elkaar te krijgen kan best wel een geduw en getrek zijn. Je dient het namelijk op te nemen tegen een verzekering en die betalen niet zomaar iets uit. Om ervoor te zorgen dat je een goede kans maakt op de juiste schadevergoeding, kun je beter eenmalig wat meer tijd investeren in de zoektocht naar een letselschade advocaat.

 

In welke situaties kun je een letselschade advocaat allemaal inzetten

Er zijn diverse situaties denkbaar waarbij een letselschade advocaat nodig kan zijn. Welke advocaat je het beste in kunt zetten hangt wel sterk af van het ongeval dat tot stand is gekomen. Zo is schade door een hondenbeet compleet anders dan bij een bedrijfsongeval. Daarnaast vraagt een verkeersongeval ook weer om een andere aanpak.

 

Aangevallen door een hond van een ander

Als je op straat bent aangevallen door een hond van een ander en daar letsel door hebt opgelopen, dan kun je de schade verhalen op het baasje van de hond. Zowel lichamelijke als psychische schade kan verhaald worden op de tegenpartij. Wel is het belangrijk dat de schade op de juiste manier wordt aangetoond. Een letselschade advocaat Den Bosch weet wat er allemaal nodig is aan bewijslast. Zorg er daarom voor dat je direct een advocaat inschakelt en ga ermee aan de slag.

 

Lichamelijk letsel dat ervoor zorgt dat je niet of nauwelijks meer kan werken

Er zijn situaties waarbij er lichamelijk letsel ontstaat die het werkleven van een persoon kan beïnvloeden. In dat geval is het van groot belang dat de juiste vergoeding tot stand komt. De persoon zal namelijk inkomen mislopen en dat moet gecompenseerd worden. Om te bepalen om hoeveel inkomen dit precies zal gaan is erg lastig. Een letselschade specialist dient hiervoor een uitgebreid onderzoek te starten. Zo wordt er gekeken naar wat je nu verdient, maar ook naar wat je mogelijkheden waren in de toekomst.

 

Psychische schade

Er zijn ook erg veel situaties waarin de psychische schade die opgelopen wordt het grootst is. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een zedenzaak. Psychische schade kan gevolgen hebben voor de rest van iemands leven. Ook dit kan een negatief effect hebben op bijvoorbeeld werk. Als je psychische schade hebt is het erg belangrijk dat je jezelf hard maakt voor hetgeen waar je recht op hebt.

Geef een reactie