Hoe een dashcam jouw chauffeurs helpt met het maken van veilige kilometers.

Geplaatst door

Als vrachtwagenchauffeur ben je vaak onderweg en kan je bedoeld of onbedoeld wel eens in een gevaarlijke situatie terecht komen. Zo kan het voorkomen dat andere weg bestuurders niet goed opletten, maar ook als chauffeur zijnde kan je wel eens de oorzaak zijn van een gevaarlijke situatie. Met de speciale Verizon Connect vrachtwagen dashcam heeft u voortaan meer overzicht over gevaarlijke situaties die zich voordoen bij uw chauffeurs. In dit blog leest u meer over dit handige AI videosysteem en zetten wij een aantal voordelen op een rijtje waarom deze dashcam bijdraagt aan de veiligheid van uw chauffeurs. 

 

Verizon Connect dashcam; slimme videotechnologie 

De Verizon Connect dashcam gaat op technologisch gebied veel verder dan een normale dashcam. Dit komt doordat wij video combineren met artificial intelligence (AI), waardoor er veel meer slimme informatie verzameld kan worden. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet door alle beelden te spitten, maar krijgt u alleen de beelden te zien waar zich een gevaarlijke situatie voordoet. Bovendien ziet u precies waar deze gevaarlijke situatie zich afspeelde en welk voertuig en chauffeur hierbij betrokken waren. Andere handige informatie die wordt weergeven is of de situatie daadwerkelijk tot een ongeluk heeft geleid, of dat het alleen bij een gevaarlijke situatie is gebleven. Zo bent u als werkgever constant op de hoogte van verschillende situaties die zich onderweg afspelen. 

Hoe werkt deze slimme dashcam?

Benieuwd hoe dit slimme systeem werkt? Wij leggen het u uit:

  1. Door de slimme AI technologie begint de dashcam automatisch met filmen, zodra de motor aan gaat. Hierdoor hoeven uw chauffeurs geen extra handelingen uit te voeren, door de de camera aan- en uit te zetten.
  2. Bij bijzonder rijgedrag (zoals abrupt remmen, hard de bocht nemen etc.) wordt de videoclip door het systeem geclassificeerd als bijvoorbeeld een aanrijding, een gevaarlijke situatie, of agressief rijgedrag. 
  3. Vervolgens is de video van de gevaarlijke situatie enkele minuten later te bekijken. Ook kan de video gedownload worden, zodat u deze later nog terug kunt kijken. 

Wat zijn de voordelen van een Verizon Connect dashcam?

Heeft u een wagenpark en zou u het fijn vinden om wat meer inzicht te hebben op verkeerssituaties en het rijgedrag van uw chauffeurs? Dan is een Verizon Connect dashcam een goede optie! Wij vertellen u graag wat meer over de voordelen van dit handige systeem. 

 

Meer inzicht in het rijgedrag van uw chauffeurs

Met behulp van de handige techniek in de dashcam kunt u bepaalde (gevaarlijke) verkeerssituaties terugkijken. U ziet ook precies bij welke chauffeur deze situatie zich voordeed. Op deze manier kunt u uw chauffeurs makkelijker coachen om hun rijgedrag te verbeteren. Bovendien gaan ze de volgende keer veiliger de weg op en wordt de kans verminderd dat een chauffeur van u betrokken is bij een ongeval. 

 

Bescherming bedrijfswagens

Schade aan bedrijfswagens kan altijd voorkomen, maar het liefste wilt u dit voorkomen. Gevaarlijke rijgedrag vergroot de kans op schade, daarom is het handig als u chauffeurs met gevaarlijk rijgedrag kunt identificeren met behulp van de dashcam.. Door ze hierna te coachen om hun rijgedrag te verbeteren gaan ze zelf veiliger de weg op, maar blijft ook de schade aan uw bedrijfswagens beperkt. 

 

Bewijs tegen valse aangifte 

Een ongelukje zit in een klein hoekje en het kan dus altijd zijn dat een chauffeur van u betrokken raakt bij een verkeersincident. Soms is het echter niet helemaal duidelijk wie de het ongeluk veroorzaakt heeft en dit kan resulteren in een valse aangifte tegen u. Met behulp van de dashcam zal dit niet meer mogelijk zijn, omdat het hele ongeval op beeld vastgelegd is. Op deze manier bent u ingedekt tegen valse aangiftes. 

 

Kortom, met een dashcam van Verizon Connect heeft u meer inzicht over het rijgedrag van uw chauffeurs en eventuele incidenten die onderweg gebeuren. Doordat er snel maatregelen kunnen worden genomen,  kunnen uw chauffeurs vliegensvlug nog veiligere kilometers maken.

Geef een reactie