Hardhout

Geplaatst door

Als je weer eens de kriebels krijgt om lekker te gaan klussen in je tuin, zoals het plaatsen van een nieuwe vlonder of het maken van een aantal nieuwe schuttingen, dan ben je natuurlijk op zoek naar een houtsoort waar je goed mee uit de voeten kan en waarvan je weet dat je kwaliteit in huis haalt. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor hardhout. Bij de firma Pontmeyer kun je daar uitstekend voor terecht. Met je keuze voor hardhout kies je een houtsoort die zeer geliefd is en uitermate geschikt is voor bouwprojecten in de openlucht. Dat komt omdat dit hout erg sterk en weerbestendig is.  Daarom is dit hout ook erg duurzaam en gaat dit veel langer mee. Je kunt kiezen uit een ruime collectie hardhout. Denk bijvoorbeeld eens aan hardhouten balken, hardhouten regels, hardhouten palen, hardhouten latten en hardhouten planken. Je kunt tevens kiezen uit verschillende hardhoutsoorten. Zo heb je de keuze uit het oersterke Merantie hardhout of verschillende hardhoutsoorten zoals Azobe of Angelim Vermelho.

Duurzame oplossing

Het gebruiken van hardhout is ideaal voor projecten in de buitenlucht. Dat heeft ermee te maken dat deze houtsoort erg lang mee gaat en daarom ook erg duurzaam is. Je kunt dit afleiden uit de klasse waarin het hout is ingedeeld. De meeste hardhoutsoorten zijn ingedeeld in duurzaamheidsklasse 1 of 2. Dat betekent dat het hout minstens 15 jaar mee zou moeten gaan wanneer het in klasse 2 is ingedeeld en minsten 25 jaar wanneer het in klasse 1 is ingedeeld. Op het moment dat het hardhout nog een extra behandeling krijgt is het zelfs mogelijk dat de levensduur nog langer wordt. Met de collectie aan hardhout die te verkrijgen is kun je heel makkelijk een keuze maken. Je kunt uit verschillende soorten hardhout kiezen die in verschillende prijsklassen zitten. Zo kun je ook nog eens besparen op de kosten van de aanschaf. Bij deze specialist in hardhout wordt u altijd direct voorzien van een gedegen advies die zowel goed is voor het project dat je wil realiseren als voor je portemonnee.

Gebruik van hardhout

Als je kiest voor het gebruik van hardhout dan is het handig om je te realiseren dat het lastiger te gebruiken en te verwerken is dan zachthout. Het is dan ook aan te raden de juiste apparatuur te gebruiken om dit hardhout te zagen en te bevestigen. Het is natuurlijk ook mogelijk het hardhout alvast op maat te bestellen zodat je dit werk bespaart blijft.

Geef een reactie