Een ongeluk gehad?

Geplaatst door

Wanneer je een ongeluk hebt gehad is dat in de eerste plaats altijd heel erg vervelend. Al helemaal wanneer je daar ook letsel bij hebt opgelopen. Vervolgens is het handig om een letselschadeadvocaat in de hand te nemen. Zij kunnen je namelijk helpen bij het aansprakelijk stellen en het verhalen van de letselschade. Dit kan zowel materiële als immateriële schade zijn. Er zit bijvoorbeeld een gespecialiseerde letselschade advocaat utrecht. Dit is erg handig als je zelf ook in de buurt van Utrecht woont. Ze kunnen namelijk ook bij je thuiskomen voor een vrijblijvend intakegesprek. Het fijne van een vrijblijvend intakegesprek is dat je dan nog nergens aan vast zit. Maar dan weet je wel wat je opties zijn. 

 

Schadevergoeding

Een letselschadeadvocaat kan je namelijk heel goed helpen bij het verhalen van je letselschade bij de aansprakelijke partij. Verder zorgen zij ook voor de discussie met de verzekeraar en helpen ze om een maximale schadevergoeding te krijgen. Het is na een ongeluk natuurlijk heel fijn als al deze zorgen uit handen genomen worden. Dan hoef je zelf hier niet mee bezig te zijn. Vaak willen verzekeraars namelijk zo min mogelijk betalen en gaat er ook veel tijd en een flinke discussie overheen. Hier zit je vaak niet op te wachten na een ongeluk, terwijl je vaak wel recht hebt op een schadevergoeding. Dit is wanneer de ander aansprakelijk is. 

 

Een kop-staart botsing

Bijvoorbeeld bij een kop-staart botsing. Zoals veel mensen waarschijnlijk wel weten komt dit vaak door onvoldoende afstand houden van de auto ervoor. Volgens de wet is de achteroprijdende bestuurde aansprakelijk. Wanneer je dus van achteren wordt aangereden heb jij vaak recht op een letselschade vergoeding. Hiervoor moet de achteroprijdende bestuurde aansprakelijk gesteld worden. Hier kan een letselschadeadvocaat heel goed bij helpen. Je hebt namelijk een kans dat een aantal schadeposten worden vergoed. Zoals vertraging bij de studie, schade door arbeidsongeschiktheid, reparatiekosten auto en nog wat andere kosten. Het is dus verstandig om hier goed naar te kijken en de hulp van een advocaat in te schakelen. Zij hebben er namelijk nog meer verstand van en kunnen je nog beter helpen. Ook kan het zo zijn dat je zo geschrokken of nog aan het revalideren bent van het ongeluk dat je zelf ook geen energie hebt om het allemaal te regelen. Dat neemt een letselschadeadvocaat dan voor je uit handen. Het ongeluk kan niet meer ongedaan worden gemaakt maar ze kunnen je wel nu proberen op de beste manier te helpen.  

Geef een reactie