Een nieuwe vloer in huis, maar waar moet je voor kiezen?

Geplaatst door

Het komt wel eens voor dat je iets nieuws wilt uitproberen in je huis. Hierdoor kan de sfeer in huis volledig veranderen. Als je een nieuwe vaas koopt, zal dit niet veel impact hebben, maar een vloer heeft wel grote impact op het huis en de sfeer in huis. Wanneer je een witte vloer hebt, kan het lijken alsof de kamer groter is en een zwarte vloer doet juist het tegenovergestelde. Het is lastig om te beslissen welke vloer het best bij je woning past. 

Een laminaat vloer bij jou in huis

Een vloer die erg veel voorkomt in huizen is de laminaatvloer. De laminaatvloer staat bekend om haar onderhoudsvriendelijkheid. Om deze vloeren goed schoon te houden, hoef je over het algemeen weinig moeite te doen. Het is namelijk zo dat deze vloeren door het materiaal waarvan ze zijn gemaakt erg makkelijk schoon te krijgen zijn.

Een praktisch voordeel van laminaat is dat het erg goed te combineren is met vloerverwarming. Vloerverwarming wordt in steeds meer huizen gebruikt om het huis op te warmen. Als jij je huis ook graag op deze manier wilt verwarmen, is het dus wel belangrijk om een vloer te kopen waarbij dit mogelijk is.

Welke soorten laminaat zijn er?

Er zijn verschillende soorten laminaat die gesorteerd zijn op prijs, grootte, design, de lengte, de groeven en de kleur van het laminaat. Je kunt op het gebied van laminaat alle kleuren kiezen, wat erg gunstig is als je niet goed weet welke kleur jij in je huis wilt.

Als je op zoek gaat naar welke kleuren jij mooi vindt en welke bij jou in huis passen, is het erg handig om hier advies over te vragen aan experts. Zij kunnen tekeningen maken, waarbij je verschillende stijlen te zien krijgt van hoe ze jouw huis kunnen maken en hoe anders dit zal zijn met een nieuwe vloer.

Pvc vloeren voor in jouw woonkamer

Pvc vloeren zijn erg bekend en worden naast laminaatvloeren ook erg veel gebruikt in huizen. Deze vloeren zijn erg praktisch voor alle leeftijden. Dit komt namelijk doordat pvc vloeren waterdicht zijn en dit is ideaal als je een kind hebt dat nog wel eens iets kan knoeien of laten vallen.

Naast het feit dat pvc vloeren waterdicht zijn, zijn ze erg goed in combinatie met vloerverwarming. Vloerverwarming is een echte trend geworden gedurende de afgelopen jaren. Pvc vloeren gaan tot wel 25 jaar mee, terwijl ze al die tijd nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn.

 

 

Geef een reactie