De optimale tuin

Geplaatst door

Het wordt langzamerhand weer lekkerder weer en zodra de eerste zonnestraal gespot wordt, moeten wij in de buitenlucht zijn. De ultieme plek om van het lekkere weer te genieten is natuurlijk in jouw eigen tuin. In deze blog bespreek ik hoe je jouw eigen tuin in een klein paradijs kan omtoveren.

Je eigen plekje

Om zoveel mogelijk plezier uit jouw tuin te halen, is het fijn om deze zo in te richten dat deze voor veel activiteiten geschikt is. Heb je een kleine tuin, kies er dan bijvoorbeeld voor een paar opvouwbare ligstoelen te plaatsen. Zo kan je tijdens een zonnige dag genieten van het lekkere weer, maar heb je tijdens andere activiteiten nog genoeg ruimte over. Heb je een ruime tuin, kies er dan bijvoorbeeld voor om een grote lounge set neer te zetten. Zo heb je een fijne plek tijdens hebben lekkere weer, maar heb je ook genoeg plekken als je bijvoorbeeld een bbq organiseert.

Kinderen

Kinderen willen in de zomer natuurlijk veel buiten zijn en hebben veel energie. Zodoende is het handig om verschillende activiteiten in je tuin te kunnen doen met kinderen. Een zwembad is natuurlijk geweldig, ook om ze goed af te koelen, maar neemt ook redelijk wat ruimte in. Gelukkig bestaan er ook relatief kleinere zwembadjes die gemakkelijk opgeruimd kunnen worden als de ruimte weer nodig is. Daarnaast is het leuk om een trampoline te hebben of een zandbak. Als de kinderen ouder zijn en de zandbak niet meer gebruiken, kan deze gebruikt worden als moestuintje.

Groene vingers

Om groen in de tuin te hebben, hoef je gelukkig geen groene vingers te hebben. Een beetje groen in de tuin maakt een groot verschil voor het uitzicht. Daarnaast is het voor kinderen ook een goede les. Probeer bijvoorbeeld een eigen tomaten- of aardbeienplant te groeien. Zo zien kinderen hoe het eten dat om hun bord komt, gecreëerd wordt. Als de kinderen ook met een bal spelen in de tuin is het handig om de planten af te scheiden door een plank of door ze op een hogere plek neer te zetten, anders heb je kans dat je plant kapot gaat door een mislukt schot. In een tuin lopen natuurlijk insecten rond, maar soms is het echt overmatig en heb je last van een mierenplaag. Kies dan niet voor chemische producten, je wilt die chemicaliën namelijk niet in je fruit en groente krijgen, maar voor een biologische manier van mieren bestrijden. Het inzetten van aaltjes tegen mieren werkt namelijk heel goed.

Geef een reactie